NM inne i Elverum 4-6 april PDF Print E-mail
Written by Ole-Kristian   
Tuesday, 08 April 2014 22:08

Fredag 4. april satte 7 av våre unge skyttere, Katrine, Anders, Elias, Dina, Helene, Anne og Sindre sammen med lagleder Ole-Kristian, kursen østover mot Elverum, hvor årets innendørs NM skulle gå av stabelen. Etter flytur til Gardermoen gikk turen videre med leiebil (9-seter) til Hamar. Vi fikk med oss både veiarbeid, solnedgang over Mjøsa og flerstemte falske toner til diverse pop-svisker. Med godt humør kom vi frem til hotellet, hvor det helt tilfeldigvis hadde sjekket inn noen bekjente fra Bergen…. Så vi tok likegodt middag med disse på hotellet. Deretter bar det tidlig i seng for alle.

 

Lørdag morgen var det opp allerede kl 0600 og frokost kl 0630 og avgang til Elverum kl 0700. Heldigvis gikk turen raskt og vi kom frem i god tid til åpningen kl 0800.

Åpning av NM

Deretter var det i gang med innledende skyting. Rekruttene Katrine, Elias og Anders skulle ut i dagens første pulje. Anders og Katrine la seg tidlig i tetgruppen og hold seg der til slutt, mens Elias startet litt svakt, men viste i andre halvdel at han ville være med. Til slutt havnet Katrine på 2. plass med 531 poeng, Anders på 3. plass med 555 og Elias på 17. plass med 478 poeng.  Gode utgangspunkt for finaleskytingen dagen etter.

Spenning var det også knyttet til lagskytingen rekruttene var satt opp i. Lenge var det likt mellom Stavanger og Førde, men i andre halvdel var vårt lag utilnærmelige, og vant med 44 poeng! Gullet var et faktum!

I andre pulje skulle rekruttene Dina, Helene, Anne og Sindre i ilden. Dina viste tidlig at hun hadde alvorlige hensikter, og la seg i tet og ble der under hele innledende. Til slutt ble det ny personlig rekord med 519 poeng. Helene og Anne begynte litt mer forsiktig, men etter pause satte Helene inn ett ekstra gir, og sikret seg 3.plassen med knapp margin med 476 poeng. Anne fullførte til en 6.plass og 431 poeng. Sindre jobbet hardt med teknikken og klarte seg nogenlunde bra. Totalt ble det 509 poeng og 4. plass.

Laget med  Dina, Helene og Sindre stilte i Recurve-klassen. Med totalt 1504 poeng så endte de på en 15 plass av totalt 40. Ikke dårlig av det yngste laget i konkurranse med junior, senior og 50+skyttere i både herre og dame klassene!

Etter skytingen ble det en tur inn til Elverum sentrum for å få en matbit på Milano Ristorante. Vi fikk med oss enda flere bergensere,… så det ble en utfordring å få plass, men service innstilte italienere fikser det meste.   God mat hadde de også!

Så ble det retur tilbake til hotellet og noen timer med sosialt på rommene før vi kl 2230 inntok den proffe utøvers holdning og gikk til sengs.

Søndag skulle ingen av våre utøvere tidlig i gang med finaleskytingen, slik at vi fikk litt bedre tid til frokost. Kl 0800 var vi av vei i retning hallen. Og snart klare for finaleskytingen.

Recurve Rekrutt Gutter

Elias møtte i 1/16 finalen nr 16 fra innledende, altså en likeverdig motstander. Elias viste dog ingen respekt og tok frem godskytingen og vant 6-2. I sin neste match fikk han dog tøff motstand mot vinneren fra første dag. Han måte gi tapt med 0-6 i sett etter selv å ha levert på sitt beste.

 

Anders

Anders møtte sistemann fra innledende, og tok seg lett videre med 6-0. I neste match ble det litt tøffere, men ikke verre enn at det også her ble 6-0. i ¼ finalen begynte det å spisse seg til. En jevn match endte til slutt med 6-4 seier. I semifinalen møtte han Sondre Mølset fra Tustna. Tross god skyting måtte Anders gi tapt med 2-6 og skulle ut i bronse finale. Her møtta han Sander Roth fra Ålesund. Begge skyter bra og det ender 5-5 etter 5 sett og de må ut i shoot-off. Anders sender sin pil først av gåre, og setter denne på 10’er streken. Dessverre setter motstanderen inn en bedre 10’er, og det blir en fjerdeplass til slutt.

Recurve Rekrutt Jenter

Katrine

Katrine tok seg enkelt videre fra 1/4 og semifinale med 6-0 og 7-1 og møtte Hanne Husdal i finalen. Hanne hadde dagen før satt ny norsk rekord med hele 572 poeng, men ingen grunn til å ikke forsøke seg. Solide runder til tross, så må Katrine gi tapt med 2-6 og vinner med det sølvet!

Recurve Kadett Jenter

Dina og Helene begynte sine 1/8 finaler med walk-over. Anne måtte ut i match som hun vinner greit 6-0.

I 1/4 finalen så møtes Anne og Helene. En jevn match med mye nerver ender med 7-3 til Helene. Dina tar seg videre med 6-0. I Semifinalene, så tar Dina seg videre med 7-3 mens Helene må gi tapt, etter tidvis god skyting, med 2-6 mot Kristin Davis. I bronsefinalen blir stemmer det ikke for Helene, og det ble 0-6 tap.

Dina

 

Dina finner heller ikke flyten i finalen og må gi tapt 1-7, og vinner sølvet med det.

Recurve Rekrutt gutter

Sindre hadde walkover i 1/8 finalen og i ¼ finalen ble det enkel match med  6-0. I semifinalen ble det et klassisk møte med Joakim Klingsheim fra Klepp. 2 sleivskudd ødela det meste og det endte med tap 0-6. I bronsefinalen ble det nytt tap 2-6 mot Jan Willy Bjelland fra Larvik og dermed en fjerdeplass totalt.

Med disse resultatene så plasserte Stavanger Bueskyttere seg på 6. plass av klubbene. Ikke dårlig av et lag bestående av 7 skyttere og som var den 22. største klubben under NM!

Så ble det premieutdeling og nedpakking. Returen tilbake Gardermoen var mistenkelig rolig, men gikk trolig veldig raskt for de fleste….tilbake i Stavanger var vi i 2200 tiden, og de fleste kom seg nok raskt i seng, rimelig utslitte.

Selv om man under et NM ikke nødvendigvis skyter så mange piler totalt, så er det utmattende både fysisk og psykisk.  Nyttig lærdom er høstet slik at vi neste gang er enda bedre rustet!

Resultatet oppsummert:

1.plass i Recurve Rekrutt lag ved Katrine, Anders og Elias
15.plass i Recurve lag ved Dina, Helene og Sindre
2.plass i Recurve Rekrutt Jenter ved Katrine
2.plass i Recurve Kadett Jenter ved Dina
4.plass i Recurve Kadett Jenter ved Helene
6.plass i Recurve Kadett Jenter ved Anne
4.plass i Recurve  Rekrutt Gutter ved Anders
10.plass i Recurve  Rekrutt Gutter ved Elias
4.plass i Recurve Kadettt Gutter ved Sindre

6. beste klubb totalt

 

For alle resultater: se Ianseo.net

 

Last Updated on Tuesday, 08 April 2014 22:44